top of page

FAQ: Veel gestelde vragen.

 

Hoe kan ik me aanmelden voor een cursus Muziek met Jonge Kinderen?

Op de pagina MJK ouder-kind kunt u een keuze doen voor welke cursus u interesse heeft, waarna u zich via de webshop kunt opgeven.

 

Ik wil ons opgeven voor een cursus, maar deze is al vol. Wat moet ik doen?

U kunt kijken of u zich op een ander dagdeel wél kunt inschrijven. Is dit niet mogelijk, kunt u een e-mail sturen om op de wachtlijst geplaatst te worden. Naar aanleiding van het totaal van de inschrijvingen worden de definitieve groepen samengesteld.

 

In de loop van de cursus wordt mijn dreumes een peuter. Voor welke cursus kan ik hem opgeven?

U kunt uw kind het beste opgeven voor de dreumescursus. Aan de hand van de inschrijvingen wordt de definitieve indeling gemaakt. Zo kan het zijn dat er een combinatiegroep komt met dreumesen en jonge peuters. Of er kan een extra peutergroep gemaakt worden, waarbij de ene groep jonge peuters heeft (2-3 jaar) en de tweede groep de oudere peuters (3-4 jaar).

 

Moet het altijd de ouder zijn die meegaat met het kind?

Het kind moet in de MJKcursus begeleid worden door een volwassene. Meestal is dit de ouder, maar het mag ook de opa, oma, tante, oom, buurvrouw, oppas, etc. zijn.

 

Mijn partner wil graag een keer meekomen. Kan dat?

Het is altijd prima als de partner een keer meekomt. Welkom! Wel altijd van te voren melden, i.v.m. de beschikbare ruimte en materiaal wat in de les gebruikt wordt.

 

Mijn oudere kind heeft een vrije dag van school. Mag het meekomen?

Een ouder broertje of zusje is altijd welkom. Hij of zij kan meedoen met de les, maar mag ook rustig toekijken vanaf de kant. Welkom! Wel altijd van te voren melden, i.v.m. de beschikbare ruimte en materiaal wat in de les gebruikt wordt.

 

Ik heb geen oppas voor de baby. Mag het meekomen?

Baby's zijn altijd welkom in de les. Zij kunnen op een kleedje of in een maxi-cosi actief heerlijk toekijken. De aandacht moet te alle tijde wel zijn voor het kind dat les heeft. Graag van te voren melden, i.v.m. de beschikbare ruimte en de lesinhoud wat (te) heftig kan zijn voor de baby.

 

Is het erg om een les te missen?

De leerlijn die zich in de loop van een cursus ontvouwt, is gemakkelijk op te pikken na het missen van één of meerdere lessen. Het liedmateriaal krijgt u digitaal opgestuurd, zodat u volledig op de hoogte blijft voor wat betreft de lesinhoud.

 

Ik wil graag instromen in een lopende cursus. Is dit mogelijk?

Na de 3e les worden er geen nieuwe cursisten toegelaten. Dit, i.v.m. de cohesie van de groep en de veiligheid die wij de kinderen willen geven.

 

Ik wil graag met mijn kind een les bijwonen. Is dit mogelijk?

Nee. Om een indruk te krijgen van wat wij doen, organiseert het VMEcentrum 3 x per jaar een demonstratieles.

Zowel het kijken naar als het meedoen met een lopende cursus, brengt verstoring met zich mee, wat de concentratie voor het leerproces en het veiligheidsgevoel van de kinderen niet ten goede komt.

 

Ik heb een les gemist. Kan ik deze bij een andere groep inhalen?

Elke cursusgroep is uniek met haar eigen lesprogramma. De lessen worden toegespitst op de groepssamenstelling. Hierdoor is het niet mogelijk een les in te halen bij een andere groep op een andere cursusdag.

 

Tijdens de cursus gaan wij met ons kind op vakantie. Kan ik restitutie van het cursusgeld krijgen?

Nee. U betaalt voor een cursus, niet per les. Dit geldt ook voor de gevallen dat uw kind afwezig is door ziekte.

 

Ik wil stoppen met de cursus. Kan ik restitutie van het cursusgeld krijgen?

Nee, u betaalt voor een cursus, niet per les. Bij op- of afzegging van een cursus gelden onze Algemene Voorwaarden, B.4.

 

bottom of page